The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Her gün boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble veya farklı bir beis bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız oturaklı evetğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana için de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu bâtınin, olanaklı olan en gücük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedariklemek üzere önlem allıkınmaktadır.

Bütün aşamaların haklı bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı anlatım hileınması katkısızlanır.

Belirtilen merdivenler genel anlamda strüktürnın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir hadise anında yapı bâtıninden kolaylık ve emniyetli kaçışın katkısızlanması kucakin gestaltlırlar. Yasal olarak da her binada bulunması zorunludur.

Bu cümle ekseri müstacel bir durumda hızla açılabilen sonuç çekilebilir yahut pasta merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp sonuç çekilebilmesini katkısızlar.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak mimarida olmalıdır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre zarfında vaka yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla mimariların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En güzel alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde Yangın kapısı istanbul tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Dairesel yangın merdivenleri genellikle çelik yahut betonarme üzere dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda emniyetliği peylemek derunin vacip mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı himaye sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page